Ключови думи за нашият бизнес. Как да ги намираме?

5 1 vote
Рейтинг на статията

Ключови думи и защо те са важни

Днес искам да си поговорим за това какво преставляват ключовите думи (Keywords) и тяхното значение за нашия бизнес.

Занимавам се с афилиейт и стартирах първия си сайт преди 9 години (през 2009 г.). 

През това време научих доста неща. Провалих се няколко пъти. И успявах много пъти. Разбрах неща, които са от изключителна важност, за това да имате успешни проекти или бизнес начинания.

И едно от тези неща са ключовите думи и изрази.

За да имате успех сред търсачките и най-вече Google, трябва да подходите сериозно към намирането на подходящи ключови думи, които да използвате във вашите текстове.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Когато разполагате с време напишете дума или фраза в търсачката. Вижте какво огромно количество от резултати ще ви бъдат показани. Когато някой щракне върху показаните резултати  собствениците на сайтовете генерират приходи от тези кликвания (обикновено използвайки реклама или продавайки нещо).

Но има нещо, което много хора, които сега започват да се занимават с онлайн бизнес или афилиейт, не разбират. И това, че огромна част от ключовите думи са „неизползвани“ или подценявани.

Това означава, че тези думи са с ниска конкуренция. Това пък, от своят страна, ще ви позволи да се класирате на по-добри позиции в Google и другите търсачки.

Ключови думи дебнат от всякъде

Занимавайки се с различни афилиейт проекти през годините, успях чрез метода проба-грешка, да си изработя процес.

Този процес ми позволява да стартирам афилиейт проект в почти ВСЯКА ниша. Стига да виждам, че има потенциал в нея. При това използвайки почти неограничен ресурс от ключови думи. 

Да разполагате с твърде много ключови думи и недостатъчно време…, това е мечтата за много хора, които се занимават с афилиейт.

Препоръчвам ви, когато имате време, да направите следното упражнение. Ако го направите ви гарантирам, че ще можете да си намерите ключови думи и ниша, в която да започнете афилиейт бизнес.

Ваш ред е

Упражнение за намиране на ключови думи

Намислетете си някаква ниша, която ви се струва интересна. За нашият пример ще потърсим дума в категорията „автомобили“.

  1. Отворете страницата на Google и напишете вашата ключова дума в полето за търсене. Ще ви се покажат още подобни думи.
  2. Повторете това упражнение, като след основната дума изброите всички букви от азбуката. По този начин можете да генерирате наистина огромен набор от ключови думи и изрази.
  3. Друг метод за намиране на ключови думи е след като направите конкретно търсене (например: онлайн анкети). Отидете най-долу на първата страница. Там ще намерите още подобни търсения, които можете да използвате във вашият сайт.
  4. В този случай, при търсене на фразата онлайн анкети виждаме, че подобни търсения има и на изразите: онлайн анкети срещу заплащане; анкети срещу пари, безплатни онлайн анкети, платени анкети мнения и т.н.  Това са изключително подходящи думи, които трябва да използвате във вашите страници и да заменяте основната ви ключова дума с тях.

На втората снимка, можете да видите, как използването на подходящи ключови думи може да ви класира на първа страница в Google.

Една от статиите ми свързана с платените онлайн анкети е класирана на 5-то място. Това от своя страна ми генерира регулярни приходи всеки месец.

На снимките по-долу също може да видите друг сайт, който съм класирал на първа страница в Google (всъщност има я на 3 места на първата страница) използвайки подходящи ключови думи.

Ключови думи за професионалисти

Ако сте направили упражненията по-горе със сигурност вече имате поне няколко идеи, с които да започнете. При това намерихте думите сами и то изключително лесно.

Тези ключови думи и изрази са основата на вашият афилиейт проект. Цялото ви съдържание, което ще публикувате на сайта си трябва да фокусирано към тези доходоносни думи. Ако подберете мъдро ключовите думи, които да използвате в сайта си, вие ще си увеличите шансовете за по-добро класиране в Google, Bing и Yahoo.

Ако искате да задълбаете в търсенето, намирането и анализирането на ключови думи, методите, които ви показах по-горе са само началото. Следващото ниво е използването на специализиран софтуер. Използването на такъв ще ви доведе повече трафик, който пък ще ви донесе и приходи.

Един много полезен сайт в намирането на подходящи ключови думи е Jaaxy, който предлага както безплатна версия така и платена с много възможности.

Jaaxy е изключително мощен инструмент, който ви дава информация за конкуренцията и още купища полезни данни. Почти няма друг инструмент, който да ми е давал така информация до сега.

Това разбира се не единствения сайт, който предлага подобни възможности. Кeywordspy.com е също много мощен инструмент, който можете да използвате. Ако използвате метода по-горе напишете в търсачката keyword ще намерите още много подобни сайтове и софтуери

Последвай ме в LinkedIn

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments