smart home

Умни джаджи, които да следим през 2016

5 1 vote
Рейтинг на статията

 

Интернет на нещата (Internet of Things), беше прогнозирам преди 10-тина година. Последната 1-2 години много „неща“ вече са свързани с интернет. Възможността да управлявате печката, хладилника, телевизора, климатика вече не е научна фантастика, а реалност в наши дни. И тази тенденция ще се засилва през следващите години. Вече на пазара могат да се намерят много приспособления, благодарение на които ще можете да управлявата домакинството си през интернет и през смарт телефона си.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


timerИма достатъчно прости и умни джаджи, които са и на напълно достъпни цени, които ще ви помогнат да управлявате дома си от разстояние. Една такава умна дждаджа може да бъде таймер за контакт, в който може да включите например бойлер и няколко минути преди да си тръгнете от работа да му зададете команда през мобилния си телефон да се включи и когато си пристигнете да имате вече топла вода. Това ще ви спести време и пари. Можете да приготвите храна и просто да я оставите във фурната и отново с команда през мобилния си телефон да си включите тя да се сготви. Приложенията на подобна умна джаджа са практически неограничени.

 

 

MelissaИма още една доста интересна джаджа, която мисля, че си заслужава вашето внимание. Устройство за управление на климатици Melissa Climate smart control, благодарение на което ще можете да управлявате климатика в дома си по такъв начин, че да работи в най-икономичен режим и пестите ток. Можете да управлявате всички функции на климатика ви, дори и да не сте си вкъщи. Устройството разучава начина ви на живот и спрямо него контролира климатика вместо вас. С помощта на умния алгоритъм на Melissa, всеки месец ще спестявате до 25% от енергията, която използва вашият климатик и така ще удължите живота му. За да използвате устройството не ви трябват никакви специални умения.  Това, което ви трябва, е да включите устройството в контакт, да поставите Melissa на видимо място срещу климатика и да свалите мобилното приложение, което ви дава възможност да следите температурата и влажността в помещението, да контролирате режима на работа и температурата; да настройвате скоростта на въздушния поток както и да програмирате таймер за работа според нуждите ви.

Ако се интересувате и от други умни джаджи за дома ви, можете да погледнете в сайта Smart Devices.bg където има достатъчно подходящи устройства.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments