Афилиейт или Adsense: Кое да изберем?

5 1 vote
Рейтинг на статията

Афилиейт Vs. Adsense

Всеки, който се е замислял да започне да изкарва допълнителни доходи от интернет, най-вероятно си е задавал въпроса дали да печели от афилиейт програми или от adsense.

Това е коварен въпрос. От adsense се печели и то не лошо –  всичко зависи от нишата, в която е сайтът ви и трафика, който има. Но истинските пари са в афилиейт маркетинга.

Един от най-предпочитаните модели е използването на афилиейт банери + adsense + директна реклама. Съществува едно погрешно схващане, че Google е против афилиейт маркетинга, което не е съвсем вярно. След последните промени в алгоритъма на търсачката се набляга на качественото съдържание.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Може да имате афилиейт линкове, но ги слагайте в качеството написани статии, а не просто статии с ключови думи. Ако имате 5 реда текст и в този текст сте сложили 10 линка към афилиейт програмата, която рекламирате – това дава лош сигнал за качеството на сайта ви и може да не се хареса на търсачката.

Няколко важни неща, които трябва да знаете: Adsense или Affiliate Marketing:

  • По-лесно е да се включите в партньорска програма, отколкото да си откриете Adsense сметка
  • Афилиейт програмите плащат в пъти повече, отколкото ще спечелите от кликове върху реклами
  • Повечето партньорски програми предлагат изплащане на комисионната чрез PayPal, докато Google няма да ви изплати заработеното по този начин. Дори вече изисват да имате сметка в Евро, в българска банка (ред. 2021 г.)
  • Избирайки продукт, вие можете да решите да продавате във всяка ниша, докато Adsense има известни рестрикции в това отношение
  • Рекламите са по-атрактивни и имате възможност за избор, докато при Adsense  нямате почти никакъв контрол върху това, което ще се показва на вашият сайт.

От казаното по-горе е видно, че изборът е очевиден – афилиейт програмите са по-доходоносни и възнаграждаващи в сравнение с показването на реклами. Но преди да дадете финалната си оценка трябва да знаете също че:

Афилиейт маркетинга работи на определени страници от вашият сайт или блог и всяка страница в сайта ви няма да ви носи пари. Докато Adsense работи там, където афилиейт програмите не могат. Доходите от Adsence за гръбнака за всеки, който иска да се занимава с онлайн бизнес и иска да печели пари от интернет, защото рекламите показвани на сайта ви ще ви носят пари, докато направите първите си продажби на избрания продукт, макар и в по-малко количеството.

И така. Афилиейт или Adsense

С продажба на един продукт вие можете да печелите между 10$ и 100$, в зависимост от избраната нища. В повечето случаи това ще бъде много повече, отколкото ще спечелите от реклама за една седмица. С показването на реклами рискувате и клиентите да изберат някой от линка – от който вие ще спечелите $1-$2, но рискувате клиентът да отиде при ваш конкурент и да закупи продукт от който бихте могли да спечелите $10 или повече.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments