affiliate-marketing-content

Афилиейт маркетинг – 5 вида съдържание, което да използвате

5 1 vote
Рейтинг на статията

Никога не е имало по-добър момент да увеличите приходите си от създаването на съдържание за афилиейт маркетинг.

Според проучване на Awin от 2020 година, над 40% от продажбите чрез афилиейт маркетинг идват от статии и блогове. В същото време растат възможностите за това да монетизирате своето съдържание, включително и в България. Очаква се търговците възползващи се от афилиейт маркетинг да похарчат около $8 млрд. през 2022 година, докато през 2017 година, сумата възлиза на $2.8 млрд.

Ако искате да печелите повече трябва да знаете, че не всяко съдържание, което създавате носи еднаква сума на продажбите. Има съдържание за афилиейт маркетинг, което е evergreen – постоятно актуално. Има и съдържание, което се подготвя за конкретна кампания или сезонност.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Продължете да четете и в следващите редове, ще споделя няколко идеи за различни видове съдържание за афилиейт, което се представя по-добре при мен.

Ето списък с 5 вида съдържание за афилиейт маркетинг, което може да използвате

Ревю на продукти

Писането на ревю за конкретен продукт е може би най-лесния и именно за това и най-използвания вид съдържание за афилиейт маркетинг, който можете да срещнете.

Препоръчана статия – Финансови цели за всяка възраст

Ревютата на продукти и мнения за продукти са често търсена информация от потребители, които са решили да си закупят даден продукт или услуга. Друго проучване показва, че 97% от потребителите четат ревюта на продукти, преди да вземат решени да ги купят онлайн. Ако вие и вашето съдържание в края на този процес и благодарение на ревюто, което сте написали, потребителят направи покупка, то вие ще получите комисионна.

Не забравяйте да бъдете честни при писането на ревю. Пишете само за продукти или услуги, които вие лично сте използвали и имате опит от първа ръка. Такъв е моят пример, когато съм писал ревю и мнение за Най-добрите сайтове за платени онлайн анкети.

Всички знаем, че няма перфектни продукти. Точно затова не спестявайте негативните страни на продуктите, за които пишете. Или поне опишете това, което на вас не ви харесва. Можете да използвате секция в ревюто, която да се казва Области за подобрение, в която да опишете какво би могло да се подобри в продукта.

Раздел като този балансира ревюто и съветва клиентите за потенциалните недостатъци на продукта. Това увеличава шансовете те да бъдат доволни от продажбата (след като вече знаят какви са недостатъците и няма да бъдат изненадани). Това означава, че можете да запазите комисионната си и е по-вероятно те да се върнат за още ревюта, които правите!

Съвет! Добавете алтернативни продукти на този, за който пишете ревю. Освен, че ще увеличите шансовете си за продажба, ще препоръчате и продукт, който може би е по-подходящ за различен тип

Сравнение на продукти

Сайтове за сравнение на продукти е друга отлична възможност да създадете доверие в читателите на вашия сайт. Давайки възможност за сравнение на продукти, чрез които потребителите могат да видят плюсовете и минусите на продукти им помагате да вземат правилното решение. Пример за такъв сайт е финансовия портал MoitePari.bg, където можете да направите сравнение на кредитни карти, кредити и депозити.

Първият ни съвет е да улесните читателите да разберат разликите между продуктите, като създадете рубрика за вашите критерии. Например, ако сравнявате компютри, е добре да посочите кои спецификации оценявате (памет на хард диска, живот на батерията и т.н.).

Ако не сте сигурни какво да включите, започнете със страниците за продажби на уебсайта на производителя или със страницата за продажби на продуктите в Amazon или eMag, за да видите какви показатели са включени.

Също така не забравяйте, че повечето читатели нямат да имат времето да четат много дълги и подробни ревюта. Направете лесно визуалното сравнение между продуктите. Ето един добър пример за сравнение между телефони от един клас.

affiliate-content-product-comparison

Сравненията на продуктите трябва да са сравнително прости, тъй като читателите са близо до взимането на финалното решение за покупка. Те вече знаят какво им трябва и защо им трябва. Вашата работа е само да им помогнете да вземат финалното решение за покупка.

Обобщено представяне на продукти

Съдържанието, което описва общи продукти е ефективно, защото може да насочи различни читатели към различни продукти от един и същ клас. Например: софруер за имейл маркетинг. По този начин можете да използвате приходи от повече от един продукт. Ако вие имате предпочитания за продуктите, които описвате и покажете това на своите читатели, ще ги улесните в процеса на взимане на финалното решение.

Голямата разлика между обобщото представяне на продуктите и сравнението на продуктите е, че продуктите понякога са достатъчно различни, че не могат да бъдат оценени по един и същ „критерий“.

Ключът към тази стратегия за създаване на съдържание за афилиейт маркетинг, е да базирате обобщението си около конкретна тема или категория, която е свързана с вашата аудитория. Независимо дали става дума за платени онлайн анкети или сайтове са създаване на Landing страници.

Проучете, които са ключовите думи, които използват потребителите, за да търсят продуктите, за които пишете и ги избройте във вашето заглавие.

  • Най-добрите [цифра] софруера за имейл маркетинг
  • Най-продаваните Android телефони през 2022 година и т.н.

Имейл маркетинг

Създаването на активен, ангажиран списък с имейли е стъпка, която повечето създатели на съдържание пренебрегват. Това обаче е единственият най-ефективният канал за получаване на повторни продажби за вас като афилиейт партньор.

Имейл маркетинг като част от афилиейт маркетинга може да се изпозлва за директни продажби или за насочване към ваше съдържание.

Съвет! Добавете алтернативни продукти на този, за който пишете ревю. Освен, че ще увеличите шансовете си за продажба, ще препоръчате и продукт, който може би е по-подходящ за различен тип

В такъв случай е добре да използвате афилиейт линковете в статия, която сте подготвили. След това изпратете имейл с линк към тази статия. По този начин няма да бъдете наказани за използването на афилиейт линкове. Има и други начини, които можете да използвате за добавяне на афилиейт линкове:

Използвайте афилиейт линк във вашето Success message съобщение след като някой се абонира за вашият бюлетин или направете автоматично пренасочване. Такава опция е позволена в платформата, която аз използвам – MailerLite. А пример как съм го използвал можете да видите след като си въведете имейла на тази страница за платени онлайн анкети.

Създайте имейл курс в достъп до видео материали или PDF файлове, в които можете да добавите афилиейт линкове.

Независимо как решите да представите съдържанието си, уверете се, че продължавате да предоставяте стойност във вашите имейли и те са полезни за абонатите ви. Ако съдържанието ви изглежда като неавтентично или продаващо твърде агресивно, потребителите са по-склонни да се отпишат или да маркират имейла като спам.

Съвет! Добавете алтернативни продукти на този, за който пишете ревю. Освен, че ще увеличите шансовете си за продажба, ще препоръчате и продукт, който може би е по-подходящ за различен тип

Страница с ресурси

Мх, това звучи стряскащо, но не е. Вижте моята страница с инструменти и ресурси, които използвам. Кръстил съм я страница Партньори, но по същество това е страница, в която за описание всички софруерни инструменти, които използвате. Това може да бъдат платформите за създване на ландинг страници, хостинг и домейн компании. Както и всеки друг софтуер, който използвате. Голяма част от тези софтуери предлагат афилиейт програми. Спокойно можете да сложите своя афилиейт линк и ако някой от посетители на сайта закупи продукт, вие да получите малка комисионна.

Страницата с ресурси е супер полезна за посетителите на сайта ви, особено ако пишете за тясна ниша. Ако вашата публика ви има доверие – това е най-лесният начин да я монетизирате. Също така помага на аудиторията ви да намери цялата информация, от която се нуждае, на едно място.

Имайте предвид, че потребителите, които се озовават на страницата ви с ресурси, обикновено нямат силно намерение за покупка. Въпреки, че е чудесен начин да поставите всичките си връзки на едно място, процентът на реализация няма да е толкова висок.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments