Безплатни аудио и електронни книги от openculture.com

През последните няколко години с развитието на технологиите и все по-ниските им цени все повече хора разполагат с лаптоп, умен телефон, електронен четец и други подобни устройства. Благодарение на тези устройства всеки има много по-лесен достъп до електронни книги и набиращите популярност и у нас аудио книги. Докато електронни книги вече започват да предлагат много издателства, то аудио книгите са много малко разпространени – предимно приказки за деца и книги с религиозна насоченост. При това положение единствената алтернатива за аудио книги остава да се намерят такива на английски. Но от къде?

Open Culture е сайт, който може да  се нарече „златна мина“ в аудио и електронните книги. Но в сайта се предлагат не само аудио книги и електронни книги. Там можете да намерите множество курсове по психология, биология, математика, икономика и много други. Към момента на сайта има линкове към 150  безплатни книги450 безплатни аудио книги, и над 370 електронни книги  за почти всички видове електронни четци, в това число и за Kindle (ако нямате Kindle, но искате да имате вижте ТУК)

Аудио книгите можете да си свалите в mp3 формат, някои се предлагат за сваляне в iTunes или да се слушат онлайн.

Още ресурси за книги:

Аудио книги на български

Chitanka.info – най-голямата библиотека за безплатни книги

 

One Reply to “Безплатни аудио и електронни книги от openculture.com”

  1. […] 6. Безплатни аудио и електронни книги от openculture.com – един ресурс, от който можете да си свалите безплатни електронни книги и аудио книги […]

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.