bezplani-audio-knigi-mp3-i-elektronni-knigi

[Обновена] Безплатни аудио книги и електронни книги от openculture.com

4 1 vote
Рейтинг на статията
[Обновена 04.2020] Мисля, че е крайно време да обновя тази статия. Първият й вариант е от 2012 година. За последните 7 години със сигурност има още много ресурси за безплатни аудио mp3 книги и безплатни електронни книги, които могат да се споделят.

Защо са ни необходими аудио книги?

През последните няколко години с технологиите се развиват с уникално бързи темпове. С развитието на технологиите и все по-ниските им цени, все повече хора разполагат с лаптоп, умен телефон, електронен четец и други подобни устройства. Благодарение на тези устройства всеки има много по-лесен достъп до електронни книги и набиращите популярност и у нас аудио книги. А в последните 2-3 години придобиват изключителна популярност и подкастите на български език.

Докато електронни книги вече се предлагат много издателства, то аудио книгите са много малко разпространени. Има такива – предимно приказки за деца и книги с религиозна насоченост.

Това вече не е точно така. Ако потърсите в YouTube със сигурност ще намерите доста аудио книги. Някои от тях да са с доста съмнителни авторски права (но това всеки сам преценява), докато има и вече професионални платформи.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Тук ще споделя една от най-популярните платформи за аудио книги на български език. Това е Storytel. Като цяло платформата е платена. Месечният абонамент е 9.99 лв. Това не е чак толкова голяма сума, но ако продължите да четете ще ви споделя как можете да се възползвате от платформата безплатно за няколко месеца.

Как да слушаме аудио книги на български безплатно?

Както споменах преди малко едно от най-популярните приложения за слушане на аудио книги на български е Storytel. Това приложение за мобилен телефон предлага 14 дневен период, в който можете да тествате услугата без да плащате. При регистрация ви иска номер на дебитна или кредитна карта, но таксуването става след 14тия ден, ако преди това не си откажете абонамента.

Ако използвате ТОЗИ ЛИНК обаче, ще може да се възползвате от удължен 30 дневен безплатен период. Всъщност това е код за регистрация, който се предлага от Георги Ненов от Свръхчовекът с Георги Ненов (Жорка, благодаря ти за този 30 дневен период).

И така от 14 дни безплатен период вече можете да слушате аудио книги на български вече цели 30 дни. Ако услугата ви хареса можете да продължите да си я използвате, като след 30тия ден ще бъдете таксувани 9.99 лв. Ако не сте доволни – по всяко време можете да си прекратите абонамента.

В библиотеката се предлагат и аудио книги не само на български, но има и на английски.

Жокер: 30 дневният безплатен период важи за една регистрация в уникален email адрес и номер на дебитна/кредитна карта. Ами ако разполагате с повече от една карта? Най-вероятно ще можете да използвате услугата не само 30 дни, а 30 дни х броя на картите, които имате.

Друг е въпросът дали цената от 9.99 лв. си заслужава тази еквилибристика. (ред. считано от 1.06.2021 – цената става 12.99) Оставам всеки да прецени сам за себе си.

Къде още можем да намерим mp3 аудио книги?

Open Culture е сайт, който може да  се нарече „златна мина“ в аудио и електронните книги. Но в сайта се предлагат не само аудио книги и електронни книги. Там можете да намерите множество курсове по психология, биология, математика, икономика и много други. Към момента на сайта има линкове към  150  безплатни книги450 безплатни аудио книги, и над  370 електронни книги  за почти всички видове електронни четци, в това число и за Kindle (ако нямате Kindle, но искате да имате вижте ТУК)

Аудио книгите можете да си свалите в mp3 формат, някои се предлагат за сваляне в iTunes или да се слушат онлайн.

The form you have selected does not exist.

Още ресурси за книги:

Chitanka.info – най-голямата библиотека за безплатни книги

4eti.me

 

Подобни статии

4 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] 6. Безплатни аудио и електронни книги от openculture.com – един ресурс, от който можете да си свалите безплатни електронни книги и аудио книги […]