|

Bondora.com платформа за peer-to-peer кредитиране

5 2 votes
Рейтинг на статията

Какво е peer-to-peer кредитиране?

Това сигурно е първият въпрос, който си задавате когато четете заглавието. Всъщност какво наистина е peer-to-peer? Сигурен съм, че поне веднъж сте теглили филм или музика от Zamunda или други торенти, нали?

Всъщност peer-to-peer е копютърна система от много потребители наречени пиъри (peers), между които се разделя на части да бъде свършена дадена задача (например сваляне на филм). И така, ако ви искате да изтеглите един филм, който е с големина 1000 мв и има 200 peers, то вие ще изтеглите по 50 мв от всеки от тях.

Вече предполагам се досещате и какво означава peer-to-peer кредитиране. Peer-to-peer кредиране (споделено кредитиране) е процес при който много хора инвестират малка сума пари, но когато 1000 човека инвестират по $10, това се равнява на $10 000. В същото време има хора, които търсят кредити точно от такива peer-to-peer платформи.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


По този начин платформите за peer-to-peer кредитиране свързват тези, които имат пари с тези, които търсят пари, като за целта тези, които дават пари получават определена лихва за това.

Как можете да спечелите от peer-to-peer кредитиране?

На първо място, трябва да разполагате с някакви свободни пари. За да се включите са необходими само 5€, но не очаквайте да спечелите милиони от инвестиция от 5€. Въпреки това, 5€ са идеална сума за започване и опознаване на механизма на работа и процесите които управляват peer-to-peer платформите. Всички инвестиции, които правите чрез платформите са споделено кредитиране се отпускат само на клиенти, които предварително са проверени и рискът да върнат сумата, която са взели е малък. (Bondora сега дава 5 евро бонус при регистрация, за да можете да направите своята първа инвестиция – ВЗЕМИ БОНУСА)

В сравнение с другите активи, в които може да се инвестира, споделеното кредитиране може да ви донесе много по-високи доходи и дори двуцифрена доходност. Освен това, споделеното кредитиране може да се превърне в пасивен доход, използвайки въжможностите за автоматично инвестиране, което се предлага от платформата Bondora. Всичко това превръща споделеното кредитиране в доста интересна възможност за инвестиция и разширяване на вашето портфолио.

Естествено като всяка друга инвестиция и тук има определен риск. Въпреки, че всеки на който се отпуска кредит минава през оценка на кредитния риск, няма 100% гаранция, че той ще върне парите, които е взел. Именно затова трябва да се запознаете добре със съветите, които са публикувани на сайта на Bondora.

Как да започнете да инвестирате в peer-to-peer кредитиране чрез Bondora.com?

Съществуват доста платформи за споделено кредитиране, но ще се спрем на това как работи Bondora.com

Първо, трябва да си направите регистрация в сайта, като попълните кратка регистрационна форма, след това трябва да направите депозит за избрана от вас сума, като минимумът за това е 5€. Банковата сметка на Bondora е в чужда банка и сметка във валута, но това не е проблем благодарение на TransferWize.com чрез които можете да направите превод в почти всяка валута и банка по света при това са минимална такса. При първоначалната си регистрация аз направих депозит от 30 лв. и платих такса само от 2.80 лв.

Аз избрах превод към Bondora използвайки TransferWize, като за целта направих превод първо към TransferWize от сметката ми в ePay.bg. Парите трябва да са в сметката на Bondora до 3 работни дни.

Следващата и последна стъпка е да си създадете портфолио за инсвестиция, като най-добре е да не инсвестирате пълната сума само при 1 клиент. При създаването на портфолио вие ще виждате всички, които искат да вземат кредит. Ще имате информация за това каква е целта на кредита /пътуване, ремонт, нова кола, обучение/, ще имате информация и за това каква е историята на този клиент, както и каква е неговата кредитна оценка според Bondora.

Има и по-лесен начин, просто избирате автоматично инвестиране чрез портфолио мениджър, който прави инвестициите вместо вас.

Тегленето на парите става отново чрез банкова сметка, за което е необходимо да предоставите и копие от документ за самоличност.

Вземи бонус от 5 евро

И не забравяйте!!!

Инвестирайте само сума, която сте готови да загубите. Няма 100% гаранция в нито една инвестиция. Ако някой ви обещава инвестиция с 0% риск, това означава 100% измама.

Ако тази статия ви харесва, може би ще се интерсувате и от

ВИЖТЕ КАК УДВОИХ ПАРИТЕ СИ ЗА ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ СЪС СПОРТНИ ЗАЛОЗИ

Подобни статии

5 2 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments