Начало - Афилиейт маркетинг – прогнози за 2022

Афилиейт маркетинг – прогнози за 2022

business charts commerce computer
5 1 vote
Рейтинг на статията

2022 вече започна. А с нея и новите тенденции и предизвикателства пред всички, които се занимават с афилиейт маркетинг. Какво да очаквате до края на годината като афилиейт маркетинг мениджър.

Подбрахме някои интересни тенденции, които трябва да вземем под внимание

Гласовите търсения ще станат масови

Според последни проучвания, голям процент от трафика към афилиейт сайтове идва от мобилни устройства. В динамичния живот, който водим, гласовите търсения стават все по-популярни. Към края на 2021 година гласовото търсене все още не е напълно развито. Но прогнозите са това да бъде основният вид търсене пред 2022 година.

Но как да сте сигурни, че хората използват гласово търсене, за да намерят вашиятс сайт за афилиейт маркетинг?

Ключът е в дългите ключови думи (Long-tail keywords). За да увеличите шансовете, сайтът ви да се показва сред резултатите от гласовото търсене, извършете задълбочено проучване на ключови думи и оптимизирайте целевите си страници, като добавите отговори на често задавани въпроси.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Друга причина в подкрепа на тази прогноза е, че цяло едно поколение расте и използва гласово търсене, още преди да се е научило на пише. Това са нашите децата. В днешно време много деца на възраст между 4-6 години, използват гласово търсене. Те го използват основно за търсене на видео клипове в YouTube, но този техен навик ще се прехвърли и в нормалното търсене след време.

Да не забравяме и възрастните хора. Да, в определен етап от живота си те вече са свикнали с използването на интернет и търсачките, но с напредване на възрастта, зрението отслабва. За тях ще бъде много по-лесно да използват гласово търсене. И като прибавим фактът, че в световен мащаб населението е застаряващо – нещата си идват на мястото.

Видео съдържанието ще придобие все повече популярност

Ако все още не сте се възползвали, помислете за превръщането на видеосъдържанието в част от вашата маркетингова стратегия.

През 2021 г. YouTube заема 2-ро място сред най-популярните социални мрежи (в световен мащаб), докато Tik-Tok стана водещото приложение за кратки видеоклипове. Тенденцията не е съвсем нова. Повечето марки вече използват видео платформи, за да разпространяват своето съдържание и да привлекат по-голяма аудитория. Някои от най-успешните партньорски търговци също го правят.

Ако искате да достигнете до по-широка аудитория, YouTube, Tik-Tok и Instagram са подходящите места. Трябва да прецените коя плаформа и видео формат съответстват на продукта, който популяризирате. Започнете да създвате и препубликувате вашето съдържанието във видео формат подходящ за

Кодовете за отстъпки, купоните и сайтовете за кешбек ще достигнат до нови висоти

Според скорошно проучване 83% от запитаните са отговорили, че код за отстъпка, който са получили е бил основната причина да направят дадена покупка. Очакванията са, че през 2022 година, кодовете за отстъпки и онлайн купоните ще достигнат до най-високата си точка на популярност. Интерес към тях проявяват бизнесите от всички ниши.

Като човек, който се занимава с афилиейт маркетинг можете да се възползвате от тази тенденция и да предложите ексклузивни отстъпки на вашата аудитория.

И тук е моментът да ви насоча вниманието към един изключително полезен инструмент за всеки, който се занимава с афилиейт маркетинг.

The All-in-one affiliate marketing plugin

– Fix your broken links, find new affiliate opportunities, and create product displays that convert.

Последвай ме в LinkedIn
5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: