kak-da-bydem-bogati

Как да бъдем богати

0 0 votes
Рейтинг на статията

Как да бъдем богати – Богатство (Благосъстояние)

Богатство = Колко печелиш – Колко харчиш

За повечето от нас да бъдем богати, да бъдем благосъстоятелни е дълъг процес, през който преминаваме. За тези малцина късметлии, които се оказват богати за една нощ, това не е точно мечтаната реалност. Това може да се окаже кошмар, за който дори и не са подозирали.

Статистика показва, че хората, които са спечелили милиони от лотария или ТОТО, не само че губят цялата сумата, която са спечелили. Още по-лошо! Губят дори всичко, което са притежавали и преди да „ударят шестицата“, след като са попаднали в капана на дълговете и кредитите, за да поддържат нездравословно висок стандарт на живот.

Защо се получава така?


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Получава се така, защото не може просто да станем богати за една нощ. Да бъдем богати е съзнателен избор, който трябва да бъде направен от всеки, който иска да стане ботат. Разбира се, можем да разполагаме с голяма сума пари, но да направим така, че да останем без никакви средства в кратък период от време, ако нямаме правилната нагласа.

Първата крачка е да се фокусираме върху това да създадем благосъстояние, а не просто да бъдем богати (още повече за кратък период от време).

Повечето от нас не са печелившите, които получават награда, наследство или друга голяма парична сума, без да са се потрудили.

Една статистика по темата показва следните изводи:

  • Шансът да спечелиш от игри на късмета ТОТО, Лотария и други е 1 на 175 милиона. Има по-голям шанс да бъдеш убит от кафе автомат – 1 на 112 милиона.
  • Проучвания показват, че 800 милиона долара печалби остават непотърсени всяка година
  • Според други изследвания 70% от спечелилите ТОТО изхарчват всичко спечелено в рамките на 7 години
  • Хората с „късмет“ от лотарията нямат такъв в брака. Те се развеждат с 3% повече от останалите

Как да стана богат? Всичко е въпрос на нагласа и съзнателен избор

Има съществена разлика между богати предприемачи и всички останали. Това е нагласата, начинът на мислене или mindset.

Богатите работят и спестяват, за да създадат свобода, възможност и щастие в живота си. Много бедни хора се опитват да мислят като богатите, но въпреки това не са постигнали това, към което се стремят. Има също и много наследници на големи състояния, които хвърлят огромни суми пари на боклука, защото имат негативно виждане и действия за бъдещето.

За да се промени това е необходимо да направим една проста промяна в мисленето си. Това ще ни насочи в правилната посока и ще станем толкова богати, колкото искаме. Това, което ще ни даде богатството (благосъстоянието) е възможност за избор. Ще можем да избираме дали да работим за някого, за себе си или не. Така няма да има нужда да отговаряме за действията си пред никого, освен пред себе си.

Пътят към благосъстоянието е мисия

Както споменахме няколко пъти досега, да бъдеш богат е въпрос на избор.

Избор, който включва да се обучавате относно това как работят парите. Не е необходимо да бъдете финансов магьосник или Оракулът от Омаха (Уорън Бъфет). Необходимо е да научите основите – как работят пазарите, как да не попадате в клопката на кредитите. Следващата стъпка е да имате дисциплината и мотивацията да приложите това, което сте научили.

Започнете с това да изплатите всички кредити (ако имате такива). След това усвоете умението за съставяне и придържането към работещ бюджет. Преминете към създаването на допълнителен поток от пари или допълнителен доход. И разбира се, черешката на тортата – започнете да инвестирате (Къде да инвестирам 10 000 лв.).

Не е необходимо да бъдете финансов магнат или страхотен трейдър. Не е необходимо да бъдете експерт в планирането и бюджетирането.

Дори не е необходимо да бъдете УМНИ.

Трябва само да имате смелостта да започнете да учите.

Това е!

Подобни статии

0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments